Barnskyddande säkerhetsvajer med nyckel Penkid

Barnskyddande säkerhetsvajer med nyckel som passar alla dörr och fönsterprofiler. Säkerhetsvajern Penkid begränsar öppning av fönster och dörrar, i syfte att förebygga fallolyckor från fönster och dörrar. Kan även användas för att låsa skjutdörrar, altandörrar eller låsa fast föremål i vägg i t ex offentliga utrymmen.

245,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Om vädringsbeslag

Fönsterlås  

Värdringsbeslag gör att man kan ställa upp fönstret för att vädra. Vädringsbeslag kan ha en barnskyddande funktion, som gör det omöjligt för barn att öppna, och även en inbrottsskyddande funktion, som försvårar inbrottsförsök. Vissa fönsterlås har en vädringsfunktion.

Observera dock att vädringsbeslag inte anses som godkänt låsning och inte ersätter godkända fönsterlås eller låsbara handtag. Enligt försäkringsbolagens aktsamhetskrav får vädringsbeslag nattetid stå på glänt endast i det rum du sover i, och dagtid endast om du har tillsyn över bostaden. 

Läs mer om olika vädringsbeslag och andra fönsterbeslag i vår guide om fönsterlås.

Om vädringsbeslag

Fönsterlås

Värdringsbeslag gör att man kan ställa upp fönstret för att vädra. Vädringsbeslag kan ha en barnskyddande funktion, som gör det omöjligt för barn att öppna, och även en inbrottsskyddande funktion, som försvårar inbrottsförsök. Vissa fönsterlås har en vädringsfunktion.

Observera dock att vädringsbeslag inte anses som godkänt låsning och inte ersätter godkända fönsterlås eller låsbara handtag. Enligt försäkringsbolagens aktsamhetskrav får vädringsbeslag nattetid stå på glänt endast i det rum du sover i, och dagtid endast om du har tillsyn över bostaden. Läs mer om eventuella krav från försäkringsbolag.

Läs mer om olika vädringsbeslag och andra fönsterbeslag i vår guide om fönsterlås.

Produktegenskaper för barnskyddande säkerhetsvajer Penkid

 • Klippskyddad säkerhetsvajer som klarar en dragkraft på upp till 550 kg.
 • Säkerhetsvajern är universell och passar samtliga profiler samt alla karmmaterial.
 • Säkerhetsvajern passar för utåt- eller inåtgående fönster och dörrar.
 • Vajern är 20 cm lång.
 • Montering av säkerhetsvajer fråntar inte behovet av passning av barn. Var god förvara nyckeln på säker plats

 

Förpackningsinnehåll barnskyddande säkerhetsvajer Penkid

 • Säkerhetslås
 • Skyddslock (UV-beständig plast)
 • Nyckel med lika låsning (dvs om du beställer flera säkerhetsvajer kommer samtliga nycklar passar till samtliga lås)
 • Monteringsillustration (inåt-/utåtgående)
 • 4 st självborrande träskruvar (4,2 mm) ingår

 

Montage av säkerhetsvajern

Installation
 • Vajern är 20 cm lång och beroende på monteringsavstånd regleras öppningen. Enl. Boverkets byggregler (BBR) bör öppningen inte vara mer än 10 cm där det finns fallhöjd och barn vistas.
 • Var noggrann med att använda rätt skruv till rätt material i karm och båge. Det vill säga anpassad skruv vid montering i trä, UPVC, aluminium, eller metall.
 • Med säkerhetsvajern tillåts fastsättning även på liten yta då storleken på fastsättningsanordningarna är 23 x 68 mm respektive 17 x 43 mm.
 • Montering bör ske centrerat och kan ske både vertikalt och horisontellt.
 • Se monteringsvideo
Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke Penkid
Garanti 5 år
Godkänd Ja
Certifikat CE
CE märkning Ja
Färg Vit
Inåtgående / Utåtgående Inåtgående fönster / dörrar, Utåtgående fönster / dörrar
Produktvikt (kg) 0.3000
Tänkte köpa dessa till våra knepiga 30-talsfönster men undrar: hur långa är träskruvarna? (Tunna 30-talsramar)
Skruvarna är ca 35 mm långa och går ca 30 mm in i karmen. Skulle skruvarna vara för långa kan man ta kortare skruv också, till exempel dessa envägsskruv 4 x 30 mm.
Var är det bästa stället på fönstret att montera låset på? Jag tänkte på mitten, m.a.o. inte i nederkant eller i överkant.
De allra flesta fönsterlås är konstruerade för att monteras på fönsterkarmens underkant ca 10 cm från den öppningsbara sidan av karmen. 
Hej! Har ni samma nycklar till alla lås? Kan vem som helst beställa nycklar till det lås jag beställer? Är dessa lås och nycklar ej unika till varje kund?
Hej, Det stämmer att nycklar inte är unika till varje låsbar säkerhetsvajer och att vem som helst kan beställa nycklar. Observera att användningsområdet för dessa barnskyddande säkerhetsvajer är att skydda barn från att ramla ur ett fönster och för...
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Barnskyddande säkerhetsvajer med nyckel Penkid
Your Rating