Brandvarnare Deltronic X10 med inbyggt 10-års batteri

Rating:
0% of 100

Deltronic X10 är den senaste generationen brandvarnare med säkerhet och användarvänlighet i fokus. Brandvarnaren har ett inbyggt batteri med en garanterad livslängd på 10 år, vilket innebär att användaren inte behöver tänka på batteribyten. Diverse innovativa funktioner som flera monteringsmöjligheter, automatisk uppstart vid montage, pausfunktion, inbyggt damm- och insektsskydd, självövervakning med mera gör att brandvarnaren är mycket säker och enkel att använda.

255,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara med omgående leverans

Om brandvarnare

Brandvarnare  

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

Det finns olika typer av brandvarnare: optiska, joniska och temperaturvarnare. En optisk brandvarnare innehåller en fotocell som larmar när röken bryter ljusstrålen. Man kan säga att en optisk brandvarnare ser röken. Detta system anses vara effektivast när det gäller pyrande bränder, den vanligaste brandtypen.

Lär dig mer om de oika typer av brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

Om brandvarnare

Brandvarnare

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

Det finns olika typer av brandvarnare: optiska, joniska och temperaturvarnare. En optisk brandvarnare innehåller en fotocell som larmar när röken bryter ljusstrålen. Man kan säga att en optisk brandvarnare ser röken. Detta system anses vara effektivast när det gäller pyrande bränder, den vanligaste brandtypen.

Lär dig mer om de oika typer av brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

Produktegenskaper för brandvarnare Deltronic X10

  • Optisk detektionsmetod, unik kammardesign med X-profil för bästa detektion
  • Inbyggt oåtkomligt litiumbatteri av högsta kvalitet med 10 års garanterad batterilivslängd
  • Intelligent mikroprocessorstyrd konstruktion baserad på den senaste teknologin
  • Självövervakning: visuellt och akustiskt larm för fel samt smuts
  • Inbyggt damm- och insektsskydd, för mindre falsklarm och längre livslängd
  • Intelligent pausfunktion: Tystar eventuellt uppkomna oönskade larm (t.ex. matos), återgår automatiskt till normalläget efter 10 minuter. Röd LED-lampa blinkar en gång varje 12:e sekund för att indikera pausläge.
  • Stor och bekväm test- och pausknapp för enkel och fullständig funktionskontroll
  • Väl synlig blinklampa (LED) indikerar korrekt funktion
  • Högljudd larmsignal (85dB på 3 meters avstånd)
  • Automatiskt utbyteslarm vid låg batterispänning, kan fördröjas temporärt i 10 tim.
  • Låsfunktion, kan vid behov (valfritt) låsas fast i taket om så önskas
  • Certifierad tillverkare ISO 9001: 2008
  • Godkänd enligt svensk standard SS-EN 14604: 2005
  • LPCB-godkännande, nummer 971a/01 (SAX10BLL)
  • CE-godkännande 0832-CPD-1567 (X10i : -1568)
  • Dimensioner: 87 mm x 38 mm; Vikt: 91 g

 

Montage

Installation  

Enkelt montage och handhavande: startar automatiskt vid montage.

Flera monteringsmöjligheter: Skruv, Självhäftande tape, Kardborreband, Smältlim

Monteringsadapter MFX (tillbehör) möjliggör montage i befintliga fästen av annat fabrikat 

Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Garanti 5 år
Typ av varnare Optisk rökvarnare
Certifikat CE
Godkänd Ja
Certifierad produkt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Signalstyrka (dB) 85 dB
Sammankopplingsbar Nej
Pausfunktion Ja
Strömkälla Inbyggt batteri
Batteritid 10 år
Batteristorlek 9V / 6LF22
Uppladdningsbart batteri Nej
Färg Vit
Produktvikt (kg) 0.091
Varför låter den utan brand?

Hej,  misstänker att din fråga syftar på falsktalarm. vi rekomennderar att du läser bifogad guide gällande oönskade larm. Vänliga hälsningar, Sanna 

Hej! Hur rengör man en x10? Vaknade av brandbilar i morse. En brandvarnare hade löst ut och ingen var hemma. Behöver de servas efter 5 år?

Hej! Tack för ditt meddelande.  Ja, du borde kontrollera och vid behov rengöra dina brandvarnare lite oftare än vart femte år, brandförsvaret rekommenderar en gång i månaden... Vi har sammanställt några praktiska tips och råd kring skötsel och kontroll...

Hej Hur kopplar man ihop flera stycken brandvarnare ? Hur långt bort når de förvar ha kontakt ??

Hej,Tack för ditt meddelande och ursäkta den långa svarstiden men vi väntade på svar från leverantören.Brandvarnaren X10 är inte sammankopplingsbar tyvärr. Här hittar du vårt sortiment av högkvalitativa sammankopplingsbara brandvarnare:https://www.stgeorge...

Om man köper en brandvarnare Deltronic X10, behöver man också köpa monteringsadaptern MFX eller ingår den i köpet?

Hej Per, En monteringsadapter MFX ingår inte vid köp av brandvarnare Deltronic X10 och den behövs endast om man vill kunna återanvända ett redan monterat brandvarnarefäste till Deltronic X10, till exempel för att slippa borra nya hål. Med vänlig hälsning...

Har brandvarnare Deltronic X10 standardfästen? Jag har en annan brandvarnare sedan tidigare av annat fabrikat och skall nu byta ut den.

Hej Birgitta, Om du ska byta ut en gammal brandvarnare mot en Deltronic X10 eller H10 utan att behöva borra nya hål i taket, rekommenderar vi en monteringsadapter. Med denna monteringsadapter behöver man bara ta bort sin gamla brandvarnare, vrida på...

Jag har en gammal brandvarnare Deltronic PS-1221-LBB, behöver jag köpa till denna monteringsadapter för att kunna använda X10?

Hej Maria, Du kan använda brandvarnaren Deltronic X10 med eller utan monteringsadaptern, den stora fördelen med monteringsadaptern är att man inte behöver borra nya hål i taket. Med denna monteringsadapter behöver man bara ta bort sin gamla brandvarnare...

Är brandvarnaren Deltronic X10 ansluten med kabel till elnätet? Om inte, hur kan man då garantera 10-års livslängd på batteriet?

Hej Anders, Brandvarnaren Deltronic X10 är inte ansluten till elnätet utan drivs av ett inbyggt lithiumbatteri. Brandvarnare med inbyggda lithiumbatterier ska hålla under hela brandvarnarens livstid, vilket i regel är 10 år. Inbyggda batterier kan ...

Kan brandvarnaren Deltronic X10 monteras med magnetfästen i taket? Jag har tidigare brandvarnaren Deltronic PS-1201 som jag monterat med magnetiska fästen från Housegard. Vill gärna använda samma typ av fästen, dvs modell SA500S.

Hej Charlotte, Tack för ditt meddelande. Ja, det är fullt möjligt.  Magnetfäste till brandvarnare Housegard passar alla varnare med en diameter på minst 60 mm. Brandvarnaren Deltronic X10 har en diameter på 87 mm. Med vänlig hälsning, /Marc...

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Brandvarnare Deltronic X10 med inbyggt 10-års batteri
Your Rating
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!