Dörrtrycke ASSA Epok 1956 för inner- och ytterdörrar

Dörrtrycke ASSA 1956 med returfjäder som avlastar låshusets roddarfjäder och hjälper trycket att förbli i horisontalläge, används främst för ytterdörr.  Passar dörrar med tjocklek 40-75mm.

Levereras i par.

Från 545,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Om dörrhandtag

Dörrtrycken  

Vid val av dörrhandtag bör man inte bara utgå från estetiska aspekter som form och ytbehandling utan även från dörrhandtagets funktion som låsning och returfjäder och framförallt om dörrhandtaget passar till dörren. Lås mer om hur kan ta reda på det i vår guide om dörrhandtag.

Om dörrhandtag

Dörrtrycken

Vid val av dörrhandtag bör man inte bara utgå från estetiska aspekter som form och ytbehandling utan även från dörrhandtagets funktion som låsning och returfjäder och framförallt om dörrhandtaget passar till dörren. Lås mer om hur kan ta reda på det i vår guide om dörrhandtag.

Produktegenskaper för dörrtrycke ASSA Epok 1956

Detta dörrtrycke skapades på kort tid. Som inledning tog designern lite lera i handen och, utan att titta, formade den tills den kändes bra. Trycket fick i stort sett den form det har idag. Släktskapet med dörrtrycket Assa 696 var tydligt och arvet från 1950-talets design självklart. För att ge det en lite modernare prägel överdrevs formerna och man försökte skapa mjuka, naturliga möten mellan formerna. Passar all arkitektur från 1950-talet och framåt.

 • Finns i flera dekorativa ytbehandlingar
 • Returfjäder som avlastar låshusets roddarfjäder och hjälper trycket att förbli i horisontalläge
 • Rosett: Ø 52 mm
 • För genomgående montage (kräver runda hål i dörrbladet med ca Ø 40 mm diameter)
 • Levereras i par

 

Förpackningsinnehåll

 • 2 st. tryckeshalvor (handtag)
 • 2 st. tryckesskruvar M5
 • 2 st. O-ringa
 • 2 st. hylsmuttrar M5
 • 2 st. tryckespinnar 8 x 8 x 102 mm och 8 x 8 x 120 mm

 

Om ASSA Epok 1956

Med Epokserien från ASSA hittar du alltid det dörrhandtag du behöver till din arkitektur och ditt hus. Från Rokoko till Funkis. Tretton handtag designade av arkitekten Pelle Wester.

Nordisk klassicism (1940-1959)
Dragen i 30-talets funkisstil höll sig kvar i denna epok. Dock har man åter igen börjat färga fasaderna i ljusa kulörer av gult, grått och brunt. Fasadtegel används också, rött men nu även gult i ökad omfattning. Modernism Fönster målas ofta i fasadens färg men också grått eller grått med någon grön nyans. De plana funkistaken har ersatts av sadeltak beklädda med tegel eller rödmålad plåt. På 1950-talet blev putsen på husen grövre och mörkare. Färgskalan var brun, mörkröd och brunröd. Fönstren hade inte sällan en förskjuten mittpost med vitmå- lade infattningar. Entréportarna kunde ha dekorativa fältindelningar i olika kulörer och entrédörrarna var vanligtvis fernissade eller lackade.

1956
Vällingby Centrum och de fem Hötorgsskraporna står klara. Volvo Amazon lanseras. Vraket efter Vasa hittas av dykaren Anders Franzén. Ingemar Stenmark föds i Jovattnet utanför Tärnaby.

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke ASSA
Garanti 2 år
Returfjäder Ja
Typ av dörr / fönster Ytterdörr, Innerdörr
Produktvikt (kg) 0.4560
Det finns inga frågor och svar om denna produkt än.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Dörrtrycke ASSA Epok 1956 för inner- och ytterdörrar
Your Rating