Flyttguiden

Flyttguiden

Står du inför en flytt eller har du nyligen flyttat in i en lägenhet, villa eller radhus? Då är det ett ypperligt tillfälle att se över säkerheten i din nya bostad för att försäkra dig om att du får ett tryggt och säkert boende. Många försäkringsbolag erbjuder dessutom sänkt premie på din hemförsäkring om du investerar i din hemsäkerhet. 

Vi rekommenderar att du ser över följande områden (klicka på länken eller scrolla ner för att läsa mer om respektive område):

Dörrlås

Dörrlås

Visste du att i genomsnitt har hela sjutton (17) personer nycklar till en bostad? Och såvida du inte flyttar in i en nyproduktion är det omöjligt att veta om du fick hela uppsättning nycklar vid överlåtelsen, eller om grannar, städare eller hantverkare till de tidigare ägarna fortfarande har några nyckelkopia. Vi rekommenderar därför alltid att byta ut sina lås när man flyttar in i en nya bostad.

Att byta lås är (ofta) enkelt. Det enklaste är att byta ut låscylindrarna och tillhållarlåsen. Av estetiska eller funktionella skäl kan det även vara en bra idé att byta ut dörrlåsen (låsenheten) helt, till exempel om man vill vill uppgradera från ett icke-godkänt till ett godkänt lås eller om man vill byta till ett elektroniskt lås.

Observera att få ett starkt och effektivt skalskydd förutsätter det även att du har godkända lås på samtliga fönster och altandörrar.

Säkerhetsdörr

Säkerhetsdörr

I lägenheter som inte ligger på bottenvåning sker nästan alla inbrott genom lägenhetsdörren. En säkerhetsdörr är därför en trygg investering för dig och din familj. Säkerhetsdörrar är tillverkade av stål och designen kan anpassas till ert trapphus eller efter era önskemål. En säkerhetsdörr skyddar dock inte bara mot inbrott utan även mot brand och isolerar mot ljud och kyla från trapphuset. Visste du att i de flesta fall sänks premien på din hemförsäkring efter en installation av en säkerhetsdörr i din lägenhet?

Övervakning och inborttslarm

Larm

Visste du att det anmäls över 18 000 inbrott i Sverige varje år? Det är fler än 50 anmälda inbrott varje dag. Övervakningskameror och inbrottslarm avskräcker tjuven och 99,9% av de som har larm i sin bostad råkar aldrig ut för inbrott.

Upptäck vårt sortiment av kameraövervakning och hemlarm.

Brandskydd

Brandskyddet är otroligt viktigt eftersom det handlar om att rädda liv. Hur ser brandskyddet ut i din nya bostad och när kontrollerades den senast?

Brandvarnare

Brandvarnare
Det rekommenderas att alltid byta ut befintliga brandvarnare när man flyttar in i en ny bostad för att säkerställa att brandvarnare fungerar.

Upptäck vårt sortiment av brandvarnare.

Brandsläckare

Brandsläckare
Om den tidigare ägaren av bostaden lämnat kvar någon brandsläckare bör du först undersöka om den fortfarande är duglig. Det gör du genom att kontrollera att sprintern fortfarande sitter kvar och att pilen i tryckmätaren står på grönt. Dina brandsläckare skall placeras centralt i bostaden och du bör ha minst en per plan.

Upptäck vårt sortiment av brandsläckare.

Brandsläckare>

Brandstege          
Flyttar du in i en lägenhet, en trappa upp eller högre, ska du se till att du har en brandstege nära fönstret eller balkongen. Börjar det brinna i trapphuset eller om trapphuset är rökfyllt har du kanske ingen annan flyktväg än just fönstret eller balkongen, varför en brandstege är ett perfekt komplement till din övriga brandutrusning.

Upptäck vårt sortiment av brandstegar.


Barnsäkerhet

Har du små barn som bor hemma är det viktigt att du barnsäkrar ditt boende.

Barnsäkerhet

För små barn utgör kök, fönster, eluttag och trappor de största farorna i hemmet. Du kan med enkla medel förebygga och göra barnens omvärld tryggare. Läs gärna mer i vår guide om barnsäkerhet.

Upptäck vårt sortiment av barnsäkerhetsprodukter.

Vattensäkert kök

Ett av de absolut vanligaste problemen i våra hus och lägenheter är vattenskador. De dyker lätt upp om ditt kök drabbas av läckage. Om läckaget pågår länge utan att upptäckas kan skadorna och reparationerna bli omfattande.

Vattensäkerhet

Med våra produkter för ett vattensäkert kök förebygger du skador genom att du snabbt upptäcker läckagevatten innan skador hinner uppstå. Vattensäkert kök är enkelt att installera själv och hos vissa försäkringsbolag får du rabatt på din villaförsäkring efter installationen.

Upptäck vårt sortiment inom vattensäkerhet.

Dörrklockor, brevlådor mm

Postlådor

Komplettera ditt nya hem med snygga trådlösa eller trådbundna dörrklockor samt låsbara eller icke-låsbara postlådor.

 

Fler guider

Mer information

Vill du lära dig mer om inbrottsskydd, brandskydd med mera. Då kan vi rekommenderar våra övriga guider: