Lithiumbatteri GP Lithium 9V / 6F22 - 10-årsbatteri

9 Volts batteri som räcker upp till 10 år. Bra om du inte vill byta battri till din brandvarnare varje år.

95,00 kr
 
  • Låga priser
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Om batterier

Batteriguiden  

Vill du lära dig mer om olika batterityper, elektrokemiska ämnen, amperetimmar, rätt laddning av batterier och annat viktigt kring engångs- och uppladdningsbara batterier? Läs mer i vår guide om batterier.

Om batterier

Batteriguiden

Vill du lära dig mer om olika batterityper, elektrokemiska ämnen, amperetimmar, rätt laddning av batterier och annat viktigt kring engångs- och uppladdningsbara batterier? Läs mer i vår guide om batterier.

Vad betyder 10-års batteri?

Beteckningarna "5-års batteri" eller "10-års batteri" för 9V lithiumbatterier kan lätt missuppfattas, de innebär nämligen endast att batterierna håller i upp till 5 respektive 10 år när dem INTE används.

Används batterierna, förkortas livslängden mer eller mindre beroende på den faktiska strömförbrukningen. I en brandvarnare är det flera komponenter som förbrukar ström, förutom brandrökssensorerna är det själva larmet, och - i en sammankopplingsbar brandvarnare - även radiokommunikatonen. Strömförbrukningen och därmed livslängden kan därför skilja sig avsevärt, även mellan olika brandvarnare av samma modell.

Ett 9V lithiumbatteri ("10-års batteri") håller i en vanlig brandvarnare ca 4-5 år och i en sammankopplingsbar (trådlös) brandvarnare i ca 2 år, förutsatt att batteriet är av god kvalitet. Du bör därför testa samtliga brandvarnare minst en gång om året!

Förbrukningsvaror som batterier är enligt våra köpvillkor undantagna från garantin.

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke GP Batteries
Garanti 2 år
Batteriets elektrokemiska ämne Lithium Mangan Dioxid (LiMnO2)
Certifikat CE
Uppladdningsbart batteri Nej
Batteristorlek 9V / 6LF22
Batterispänning i Volt (V) 9 V
Batterikapacitet i mAh 800
Färg Svart
Produktvikt (kg) 0.044
Håller 10-års batterier i en brandvarnare verkligen i 10 år?
Den bästa batteritiden har i regel brandvarnare med inbyggda lithiumbatterier eftersom dessa batterier ska hålla under hela brandvarnarens livstid, vilket i regel är 10 år. Inbyggda batterier kan inte bytas ut. Många brandvarnare med inbyggda lithiumbattier marknadsförs just med denna långa batterilivslängd, dock är det viktigt att känna till att detta inte innebär en garanti för att batterierna alltid kommer att hålla i 10 år. Vissa omständigheter, som till exempel många larm, inklusive testlarm och falsklarm, låga temperaturer eller tjocka väggar som försvårar radiokommunikationen i sammankopplade brandvarnare, kan påverka batterilivslängden negativt. Medan batterierna i dessa brandvarnare oftast håller i 10 år, lämnar tillverkarna i regel en garanti på batterierna på maximalt 5 år.
Hur länge klarar en brandvarnare med 2 st 1,5 V lithiumbatterier?
Tyvärr kan man inte svara på din fråga rakt av. Först och framförallt beror svaret nämligen på modellen på brandvarnare. Vilken brandvarnare funderar du på? Jag kan även rekommendera vår guide om batterier och batteritiden i en brandvarnare där vi har sammanställt de vanligaste frågor och svar:
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Lithiumbatteri GP Lithium 9V / 6F22 - 10-årsbatteri
Your Rating