Fönsterlås ASSA 2830 för utåtgående fönster

Fönsterlås ASSA 2830 är godkänt av Svensk Brand och Säkerhetscertifiering enligt SS 3620 klass A. ASSA 2830 används på utåtgående fönster som skall säkras mot inbrott och obehörigt öppnande. För inåtgående fönster väljer du fönsterlås ASSA 2820.

Låsning

Vid beställning av Fix fönsterlås eller andra Fix låsprodukter, får du som standard samtliga beställda Fix lås med lika låsning (en och samma nyckel passar till samtliga lås). Om du redan har Fix låsprodukter, kan du lägga till Fix 2830 i ditt befintliga låssystem (dina befintliga Fix nycklar kommer då även att passa till de beställda Fix fönsterlåsen), välj isf befintlig låsning och ange ditt Fix nyckelnummer nedan.

Vänligen observera att Fix nyckelserie 2000 har utgått och man endast kan beställa befintlig låsning i 3000-serien nuförtiden.

Från 545,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Om fönsterlås

Fönsterlås  

Inbrott sker ofta genom fönster utan insyn från gatan eller från grannar, oftast på baksidan av huset. Det vanligaste sättet är att inbrottstjuven slår ett litet hål i fönstret för att helt enkelt öppna fönstret inifrån.

Ett fönsterlås är ett effektivt inbrottsskydd, både som alternativ om ett låsbart handtag inte går att montera och som komplement om man vill förstärka inbrottsskyddet ytterligare. Observera att utåtgående och inåtgående fönster kräver olika typer av fönsterlås.

Observera att försäkringsbolagen kan ha särskilda krav på inbrottsskydd av fönster. Kraven kan innebära fönsterlås med nyckel för samtliga fönster, inkrypningsskydd med mera och beror i hög grad på hur mycket dina värdesaker är försäkrat för, men också var och på vilket sätt du bor.

Läs mer om olika fönsterlås och fönsterbeslag i vår guide om fönsterlås.

Funktion och egenskaper av fönsterlås ASSA Fix 2830 för utåtgående fönster

 • Fönsterlåset ASSA Fix 2830 för utåtgående fönster
 • Låsning sker när cylindern trycks ned, då fönstret är i stängt läge.
 • När nyckeln vrids fjädrar cylindern upp och låsfunktionen upphör.
 • Nyckeln kan tas ur i olåst läge.
 • ASSA Fix 2830 kan även låsas i vädringsläge på 4cm (uppfyller då ej krav på godkänd låsning).
 • Fönsterlåset kan fås med samma (lika) låsning som andra lås med Fixcylinder.
 • Fönsterlåset ASSA Fix 2830 klarar upp till 600 kilos dragkraft.
 • Cylinderhus och karmfäste av zamakmetall. 
 • Mått:
  • Höjd 39 mm
  • Bredd 47 mm
  • Djup 28 mm
 • Skruvar medföljer.

 

Montage

Installation  

Montaget är relativ enkelt för en van hemmasnickare. Observera att fönsterkarmen måste vara minst 28 mm djup och fönsterbågen måste vara minst 28 mm hög (helst 40 mm) för att fönterlåset ASSA 2830 kan monteras utan problem.

Ladda ner monteringsanvisning för ASSA 2830 , bruksanvisning samt ritning med mått (öppnas i nytt fönster).

 

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke ASSA
Garanti 2 år
Cylindertyp Fix tryckcylinder
Godkänd Ja
Certifierad produkt SS 3620 - Fönsterlås
Säkerhetsklass Klass A
Godkännanden SBSC - Certifierad produkt, Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF), Sverige
Låssystem Fix
Inåtgående / Utåtgående Utåtgående fönster / dörrar
Produktvikt (kg) 0.5000
Var är det bästa stället på fönstret att montera låset på? Jag tänkte på mitten, m.a.o. inte i nederkant eller i överkant.
De allra flesta fönsterlås är konstruerade för att monteras på fönsterkarmens underkant ca 10 cm från den öppningsbara sidan av karmen. 
Hej! Vi har ett fritidshus på markplan och har installerat fönsterlås som ska vara godkända av SBSC , ASSA 2830 på alla fönster. Vi har haft hantverkare hos oss som har haft sönder ett av våra fönster av misstag och som har lyckats ta ut fönstret från utsidan trots att det var låst! Det känns inte säkert då när en hantverkare kan plocka ut fönstret trots att det är låst! Då är väl inte låsen inbrottssäkra? Nu känner vi oss lurade och otrygga trots att vi har installerat fönsterlås på alla våra 13 fönster! MVH Sylvia
Utifrån din beskrivning är det svårt att få en bild exakt vad som har hänt och hur det har gått till. Därför kommer här en lite mer generell förklaring. Jag kan försäkra dig att ASSA 2820 & ASSA 2830 tillhör de säkraste fönsterlås på marknaden, de är testade och certifierade enligt gällande standarder och - förutsatt att det är korrekt monterade - utgör ett effektivt inbrottsskydd för fönster.
Finns det distanser till fönsterlås ASSA 2820 för montering?
Nej, det finns inga specifika distanser för fönsterlås ASSA 2820 eller ASSA 2830 tyvärr.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Fönsterlås ASSA 2830 för utåtgående fönster
Your Rating