Inbrottsskyddande säkerhetsspärr SafeE

Med denna inbrottsskyddande säkerhetsspärr från SafeE kan du vädra både fönster och altan- och balkongdörrar bekvämt och säkert då spärren inte kan öppnas utifrån.

Denna säkerhetsspärr finns i olika utföranden. Välj önskad ytbehandling samt utförande för inåtgående eller utåtgående fönster samt för vänsterhängda- eller högerhängda fönster.

Från 285,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Om vädringsbeslag

Fönsterlås  

Värdringsbeslag gör att man kan ställa upp fönstret för att vädra. Vädringsbeslag kan ha en barnskyddande funktion, som gör det omöjligt för barn att öppna, och även en inbrottsskyddande funktion, som försvårar inbrottsförsök. Vissa fönsterlås har en vädringsfunktion.

Observera dock att vädringsbeslag inte anses som godkänt låsning och inte ersätter godkända fönsterlås eller låsbara handtag. Enligt försäkringsbolagens aktsamhetskrav får vädringsbeslag nattetid stå på glänt endast i det rum du sover i, och dagtid endast om du har tillsyn över bostaden. 

Läs mer om olika vädringsbeslag och andra fönsterbeslag i vår guide om fönsterlås.

Om vädringsbeslag

Fönsterlås

Värdringsbeslag gör att man kan ställa upp fönstret för att vädra. Vädringsbeslag kan ha en barnskyddande funktion, som gör det omöjligt för barn att öppna, och även en inbrottsskyddande funktion, som försvårar inbrottsförsök. Vissa fönsterlås har en vädringsfunktion.

Observera dock att vädringsbeslag inte anses som godkänt låsning och inte ersätter godkända fönsterlås eller låsbara handtag. Enligt försäkringsbolagens aktsamhetskrav får vädringsbeslag nattetid stå på glänt endast i det rum du sover i, och dagtid endast om du har tillsyn över bostaden. Läs mer om eventuella krav från försäkringsbolag.

Läs mer om olika vädringsbeslag och andra fönsterbeslag i vår guide om fönsterlås.

Produktegenskaper av inbrottsskyddande säkerhetsanordning från SafeE

Denna säkerhetsspärr från SafeE skyddar mot inbrott och fallolyckor. Finns även i ett godkänt utförande, se barnskyddande. 

 • Finns för utåtgående och inåtgående samt höger- och vänsterhängda fönster och dörrar. Ta reda på om du har vilken modell som passar dina fönster.
 • Unik och kraftig konstruktion, alla delar helt i metall
 • Krävs två (2) manövreringar för att frigöra
 • Lätt att montera och använda
 • Lätt utrymningsbar
 • Ytbehandling: Vit och krom
 • Levereras med fem (5) stycken skruvar

 

Mått

Fäste med låsarm

 • Längd: 52 mm
 • Bredd: 20 mm
 • CC-mått: 39 mm


Karmbeslag

 • Längd: 72 mm
 • Bredd: 30 mm
 • CC-mått:18 mm

Skruv

 • Längd: 25 mm
 • Diameter: 4 mm

 

Montage av barn- och inbrottsskyddande säkerhetsspärr

Montage  

Bruks- och monteringsanvisning

 • Säkerhetsspärren är universal och finns i två utföranden, med eller utan barnskyddande funktion. Spärren passar för utåtgåene och inåtgående fönster och dörrar. Karmbeslagen är olika och Hnns till utåt- eller inåtgående samt om det är till höger- eller vänsterhängt fönster eller dörr. Bilden och texten pä framsidan av förpackningen visar vilken modell som ligger i denna förpackning och hur den är tänkt att sitta.
 • Spärren monteras med medföljande skruv, Förrborra hålen for skruvarna med 2 mm borr.
 • Montering sker enligt skiss.
 • För utåtgående fönster eller dörrar monteras spärren (1) pä fönsterbänken/dörren 17 mm från karmsidan.
 • Karmbeslaget (2) monteras 14 mm från fönsterbågens insida sä att spärren kan passera fritt genom karmbeslagets hål vid öppnande. För inåtgåemde montage anpassas avstånden enligt skiss.
 • Vid breda lhopphängda fönster bör en säkerhetsspärr monteras pä var sida.
 • Säkerhetsspärren har tre vädringslägen och öppnas helt genom att den förs uppåt när fönstret/dörren är i stängt läge, urfräsningen i spärren gör att den kan passera karmbeslagets öppning och frigöra sig från sin låsning. Hållaren i vinyl monteras ovanför spärren och håller den på plats när spärren inte används.

Öppning av barnskyddande säkerhetsspärr

För an öppna spärren på den barnskyddande modellen, regleras fönstret så att spärren kan fallas nedåt i vertikalt läge och först då kan den lilla listappen (3) föras bakåt och (4) därmed friläggs urfräsningen och spärren kan enkelt föras uppåt igen och frigöras.


Informationsfilm om barn- och inbrottsskyddande säkerhetsspärr SafeE

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke SafeE
Typ av dörr / fönster Altandörr, Fönsterdörr, Fönster
Höjd (mm) 2172
Produktvikt (kg) 0.3000
Har utåtgående fönster och undrar hur stor öppningen blir som max med Inbrottsskyddande säkerhetsspärr SafeE?
Hej! Det beror på vart på karmen du sätter fästet. Men från fästet till yttersta haken är det ca 10cm. Vänliga hälsningar Petra
Var är det bästa stället på fönstret att montera låset på? Jag tänkte på mitten, m.a.o. inte i nederkant eller i överkant.
De allra flesta fönsterlås är konstruerade för att monteras på fönsterkarmens underkant ca 10 cm från den öppningsbara sidan av karmen. 
Hur räknar ni högerhängd eller vänsterhängd dörr på utåtgående är det när man står inne eller ute???
Hej Stefan, I vår låsguide under rubtiken "Hängning och svängning" finns en tydlig illustration för att kunna ta reda på om en dörr eller fönster är högerhängd eller vänsterhängd. Mvh /Magnus
Fungerar säkerhetsspärren även om inte dörren och fönstret är parallella?
Hej Louise, Tack för ditt meddelande. Vad menar du att fönstret och dörren inte är "parallela"? Hälsar, /Magnus
Funkar denna säkerhetsspärr även på överhängda fönster (som öppnas på underkant)?
Den barn- och inbrottsskyddande säkerhetsspärren SafeE kan även installeras på överhängda fönster (som öppnas på underkant).
Kan man ha denna barnskyddande säkerhetsspärr på en dubbel altan dörr?
Nej, jag tror inte att det skulle bli bra. Jag skulle istället rekommendera en barnskyddande säkerhetsvajer från Penkid istället.
Vad är måtten på karmbeslaget på säkerhetsspärren som är för inåtgående fönster?
Fästdelen på karmbeslaget är 37x30mm och totalmåttet på karmbeslaget är 73x30mm.
Vad är måtten på de två fästbeslagen för inbrottsskyddande säkerhetsspärr SafeE?
Inbrottsskyddande säkerhetsspärr SafeE har följande mått: Fäste med låsarm: Längd: 52 mm, Bredd: 20 mm, CC-mått: 39 mm Karmbeslag: Längd: 73 mm, Bredd: 30 mm, CC-mått:18 mm Längd på skruven: 25 mm
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Inbrottsskyddande säkerhetsspärr SafeE
Your Rating