Låspaket ASSA Entré d12-K1

ASSA Entré är ett av marknadens absolut säkraste lås, godkänt enligt SS 3522 i klass 3, och är Sveriges i särklass populäraste lås för hemmets entré. Låset passar den som önskar ett traditionellt lås i modern tappning och föredrar att låsa/låsa upp med nyckel, där nycklarna är spärrade mot illegal kopiering som standard.

ASSA Entré d12-K1 är ett komplett låspaket där allt som behövs ingår: låshus, låscylindrar, nycklar, slutbleck, handtag samt alla låsbeslag. Perfekt för din villa, radhus, fritidshus och lägenhet. 

Vid beställning uppge önskad ytbehandling samt låsningsalternativ (lika låsningolika låsning och befintlig låsning). Läs mer om de olika låsningsalternativen och villkoren nedan.

Ordinarie pris 4 995,00 kr Från 4 995,00 kr 2 995,00 kr

Max: 11 tecken

 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Produktegenskaper för entrélås ASSA d12-K1

Högsta säkerhet

Det godkända låset ASSA Entré d12 rekommenderas för entrédörrar. Låset rekommenderas även av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF). Delarna som ingår i paketet är godkända enligt Svensk Standard SS 3522, klass 3 och uppfyller försäkringsbolagens krav för godkänd låsning. De dubbla runda låscylindrarna med kopieringsskyddade nycklar, hakregeln och säkerhetsslutblecket i karmen bidrar till att skapa den trygghet du ska kräva i din bostad. Att en nyckel är spärrad mot illegal kopiering betyder att du som ägare och innehavare av den medföljande blå kodbrickan är den enda som kan få extranycklar tillverkade. ASSA d12 står emot alla idag kända manipulationsmetoder och ger dig bästa tänkbara skydd för din ytterdörr.

 

Användarvänlighet

Genom sin unika tvåfunktionslåsning kombineras inbrottsskydd med användarvänlighet. När du är hemma används låsets vred för att låsa och låsa upp. När du går hemifrån trycker du ner en knapp på låsstolpen och vredet spärras. Väl hemma igen låser du upp med nyckeln och vredet kopplas automatiskt in igen. Att vredet kopplas ur gör att ett "utbrott" inte kan ske. Om tjuven tar sig in i din bostad genom till exempel ett fönster kan han inte öppna dörren utan nyckel och bära ut dina ägodelar. Att krypa ut igenom krossat glas med stöldgodset är inte lockande. För din personliga säkerhet används vredet för snabb utrymning vid brand eller liknande paniksituationer. I ett sådant läge går det inte att leta efter en nyckel.

 

Om ASSA d12-cylinderserien

Användningsområde
ASSA d12 är en patenterad cylinderserie för högfrekvent användning inom privatbostad, föreningsliv, näringsverksamhet med mera, som rekommenderas till låsning av alla typer dörrar inom dessa verksamheter. Inom ASSA d12-cylinderserien finns två olika säkerhetsnivåer: ASSA d12 1200-serien är patentskyddad vilket ger ett skydd mot obehörig kopiering av nycklar. Inom cylinderserien är det möjligt kombinera två olika säkerhetsnivåer för att uppnå den mest kostnadseffektiva säkerhetslösningen.

Egenskaper

 • Certifierad i klass 3 enligt SS 3522 och i Grade 6 enligt EN 1303.
 • Ingår i av försäkringsbolag godkänd låsenhet.
 • Angreppsskyddad.
 • Dyrk- och manipulationsskyddad.
 • Stiftcylinder med 6 spärrelement.
 • Kan kombineras med ASSAs hänglåssortiment.

 

Förpackningsinnehåll ASSA d12-K1

 • 1 st. låshus 2002 med hakregel (vändbart för både höger- och vänsterhängda samt ut- och inåtgående dörrar)
 • 1 st. dubbelcylinder d1212 (dvs en cylinder för insidan och en cylinder för utsidan)
 • 5 st. kopieringsskyddade nycklar + ägarbevis.
 • 1 st. cylinderbehör ASSA 3212
 • 2 st. handtag ASSA Epok 1956
 • 1 st. säkerhetsslutbleck ASSA 1487-2
 • 1 st. vredskylt ASSA 4356
 • 2 st. förlängningsdelar 10 mm
 • 4 st x 60 mm cylinderskruv
 • 4 st x 70 mm cylinderskruv
 • 4 st x 80 mmcylinderskruv
 • 1 st. extra osymmetrisk stolpe
 • 1 st. 24 mm borr för vredpinne

 

Montage

Installation  

Montaget är relativ enkelt för en van hemmasnickare. Ladda ner montageanvisningen (öppnas i nytt fönster) för ASSA Connect 2002, samt Entré d12-K1, behörssats ASSA Entré d12-B1, d12-B2, d12-B3 samt d12-S1.

 

Låsningsalternativ

Info  

Detta ASSA d12-låspaket kan fås med nedanstående låsningsalternativ:

 • Lika låsning: Om du vill beställa flera eller olika låspaket, behörssatser eller låscylinder i ASSA d12-serien som ska kunna öppnas med samma nyckel, bör du välja alternativet "Lika låsning" under "Låsningsalternativ" ovan. Vid beställning av flera låspaket, behörssatser eller låscylinder med lika låsning ingår fem (5) nycklar, oavsett hur många låspaket, behörssatser eller låscylinder du beställer.
 • Olika låsning: Om du vill beställa flera låspaket i ASSA d12-serien med olika nycklar till varje låspaket, bör du välja alternativet "Olika låsning" under "Låsningsalternativ" ovan. Vid beställning av flera låspaket med olika låsning ingår fem (5) nycklar per låspaket.
 • Befintlig låsning: Har du redan en eller flera lås eller låscylinder i ASSA d12-serien och vill kunna använda dina befintliga ASSA d12-nycklar i de nya låspaketen också? Då bör du välja alternativet "Befintlig låsning" under "Låsningsalternativ" ovan, och ange ditt unika ASSA d12-nyckelnummer vid beställning. Observera att du måste ha den blåa ASSA d12 plastnyckeln med ditt 10- eller 11-siffriga nyckelnummer till hands. Vid beställning av befintlig låsning ingår inga nycklar.

Vänligen observera

 • Vid val av lika låsning eller befintlig låsning tillverkas låscylindrarna utifrån din beställning, vilket innebär dels en något längre leveranstid på ca 10 arbetsdagar, dels att ångerrätten inte gäller i enlighet med §5 i våra köpvillkor.
 • Det är inte möjligt att beställa låscylindrar med lika låsning och befintlig låsning samtidigt, t ex genom att välja "Lika låsning" och sedan ange ett nyckelnummer under "Befintlig låsning". Har du gjort dessa två val, hanterar vi din beställning som befintlig låsning.
 • Du kan lämna orderkommentar i kassan om du önskar specificera din beställning.

Har du frågor kring låsningsalternativen? Kontakta i så fall gärna vår kundservice, vi hjälper dig.

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke ASSA
Garanti 2 år
Godkänd Ja
Certifierad produkt SS 3522 - Dörrlås
Godkännanden SBSC - Certifierad produkt, Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF), Sverige
Säkerhetsklass Klass 3
Typ av lås Cylinderlås till ytterdörrar
Typ av låsregel Hakregel
Dörrens hängning Vändbar
Kompatibel med låshus ASSA 2002 Connect
Höjd (mm) 2172
Produktvikt (kg) 2.0000
Jag har idag ett Yale Doorman som jag vill byta ut mot ett vanligt lås, t ex till låspaketet ASSA D12 som ni säljer. Kommer det att passa?
Att byta ut ett Yale Doorman lås mot ett mekanisk ASSA lås som ASSA Entré är enkelt eftersom låshusen har samma mått och slutblecken är till och med identiska (ASSA 1487-2). Man behöver alltså inte byta slutblecket och inte heller göra någon förändring i dörren, utan det är bara att demontera ditt Yale Doorman och montera ett ASSA Entré eller motsvarande lås.
Jag vill köpa låspaketet ASSA d12 med befintlig låsning. Hur lång tid tar det till leverans?
Normalt kan vi leverera låspaket med befintlig låsning inom 10-15 arbetsdagar (det är tillverkningen av nyckelcylindrar som tar lite tid).
Har tänkt köpa ASSA Entré d12-K1, passar låshuset i dörr där Boda 444 är monterat idag?
Hej Göran, Tack för ditt meddelande. Vi känner inte till ett lås / låshus med beteckningen Boda 444 och inte ens ASSA ABLOY, som äger Boda, känner till detta. Det är dock möjligt att låset har funnits men utgått för länge sedan. Vi rekommenderar därför...
Hej! har ett gammalt tillhållarlås LB-lås 9910 och skulle vilja byta till ASSA Entré d12-K1 undrar om måtten är samma?
Låshuset 9910 utgick för drygt 10 år sedan och ASSA Entré d12-K1 kommer inte att passa. Det närmaste man kommer är ASSA 90002 och vi tror att det ska passa rakt av att byta.
Hur gör jag för att beställa fler nycklar vid beställning av låscylinder ASSA d12?
Extra ASSA d12-nycklar kan du beställa på denna sida: https://www.if-sakerhet.se/extra-nyckel-assa-d12-1200.html
Jag har ett gammal lås från 1925 med ett kompletterade lås Yale 379 som sitter ovanför. Det har börjat att krångla, har hört att detta inte finns längre. Går det att använda vårt finna gamla mässing handtag till Entré K1-D12 pinnen är ca 8 mm i fyrkant. vill ha mässing bricka på insida och utsida. Dörren är 80 mm tjock går det att få längre skruvar
Att tryckespinnen på ditt befintliga handtag har måtten 8 x 8 mm är en en bra början. Om ditt handtag kommer att passa beror på skruvhålens placering, är dem som på ASSA 1956 handtagen (mitt emot varandra), som ingår i ASSA Entré, kommer handtaget att passa.
Vi har ett ASSA 90000 lås och skulle vilja byta det till ett ASSA Entré d12-k1. Är måtten de samma eller behöver man borra i dörren för att installera ASSA Entré d12-k1?
Hej! Det finns inget lås med beteckning ASSA 90000 men du kanske menar ASSA 90001?  ASSA 90001 är ett vanligt förekommande tillhållarlåshus, medan låshuset i ASSA Entré d12-K1 är ett cylinderlåshus med beteckning ASSA 2002. Låshusen har samma yttermått...
Ena handtaget glappar så att färg skrapas av på utsida av ytterdörr.
Det låter som handtaget är inte skruvat fast ordentligt. Kontrollera därför gärna att den lilla insexskruven som sitter på undersidan av ena handtaget är fastskruven?
Jag har ett antal ett antal lås här i huset där jag har ”mellanvredet” och ett vrede för att öppna dörren från insidan (längst upp) från utsidan är det en cylinder men saknar nycklar. Det är glasdörrar så jag vill inte ha vredet att öppna från insidan. Mellanvredet är inte kopplat utan ”snurrar” bara. Vad behöver jag köpa för att kunna låsa med nyckel från insidan samt använda mellanvredets funktion?
Om jag vore du skulle jag byta ut alla låscylinder till nya fina ASSA d12 cylinder. Om sedan en dörr fortfarande inte fungera kan man felsöka vidare men förhoppningsvis kommer det inte att behövas. Observera att det är viktigt att du väljer "Befintlig låsning" på alla låscylinder och ange ditt nyckelnummer.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Låspaket ASSA Entré d12-K1
Your Rating